Навигатор сайта (путь к странице)

Головна

Меню

Как правильно класть плитку. Как класть плитку на стену быстро. Класть плитку своими руками. Как выбрать ламинат для квартиры. Какой лучше выбрать ламинат сегодня. Какого цвета выбрать ламинат. Как правильно клеить обои. Как клеить обои на потолок вертикально. Как правильно клеить углы обоями. Интересные самоделки своими руками. Качественные самоделки своими руками фото. Самоделки для дома своими руками. Как сделать потолок в доме. Чем лучше утеплить потолок дома на сегодняшний день. Утепление потолка дома своими руками. Бизнес идеи с минимальными вложениями. Успешные идеи малого бизнеса с нуля. Прибыльные бизнес идеи. Как сделать мебель своими руками. Сделать деревянная мебель своими руками. Сделать мебель своими руками видео. Опалубка для фундамента. Как сделать опалубку для фундамента быстро. Опалубка для фундамента купить.

Корисні посилання

Погода

Кнопка сайта

Олександрівська філія КЗ Олександрівське НВО №1

Статистика


тиждень писемності та мови PDF Друк e-mail
Вівторок, 11 листопада 2014, 20:46
Нетлінним скарбом століть називають національну мову і літературу — скарбом, що передається від покоління до покоління, що об’єднує минуле й прийдешнє. Мова — живий організм, вона розвивається за своїми законами, а тому треба у чистоті берегти цей нетлінний скарб.
Мелодійна, ніжна, солов’їна — не вистачить слів, щоб описати нашу рідну українську мову. Сьогодні нею розмовляють близько 45 мільйонів людей, і вона входить до другого десятка найпоширеніших мов світу.
Українська мова — державна мова України. Вона також є рідною мовою українців, які проживають за межами нашої держави: у Росії, Білорусі, Казахстані, Польщі, Словаччині, Румунії, Канаді, США, Австралії та інших країнах.
   9 листопада всі громадяни України відзначають День писемності та мови. Свято було встановлене  указом  президента України Леоніда Кучми   в  1997 році. А святкуємо ми  його на честь українського  літописця Нестора.
   В навчально-виховному комплексі №3 із  03.11.2014 по 07.11.2014р проходив тиждень писемності та мови. Під час тижня проводились конкурси читців, учнівських газет, вікторини, виховні години.
   Класний керівник 6-Б класу Воєводіна Н.П. провела з учнями конкурс знавців української мови. Діти мали змогу довести всім, що вони справжні українці. Переможці були нагороджені грамотами.
  Цікавим був урок на тему: « Українська мова – мелодійна, співоча, в ній струна озветься батьківська, праотча», який провели бібліотекар Лушпай Л.М. та вчитель музики Журило Н.В..
  05.11.2014р. був проведений І-ІІ етапи ХV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.
В бібліотеці оформлена тематична виставка «Ти наше диво калинове» та бібліотечна інформаційна хвилинка «З історії мови».
  В рамках тижня писемності й мови вчителем української мови Мовчан А.В. була проведена мовна гра «Перший мільйон» з учнями 6-А класу.  Учні показали свої знання з мови, спритність, передали любов до Батьківщини та мови.
 
 
 



Створено за підтримки Щура В.О.
© 2017 - 2019