Навигатор сайта (путь к странице)

Головна

Меню

Как правильно класть плитку. Как класть плитку на стену быстро. Класть плитку своими руками. Как выбрать ламинат для квартиры. Какой лучше выбрать ламинат сегодня. Какого цвета выбрать ламинат. Как правильно клеить обои. Как клеить обои на потолок вертикально. Как правильно клеить углы обоями. Интересные самоделки своими руками. Качественные самоделки своими руками фото. Самоделки для дома своими руками. Как сделать потолок в доме. Чем лучше утеплить потолок дома на сегодняшний день. Утепление потолка дома своими руками. Бизнес идеи с минимальными вложениями. Успешные идеи малого бизнеса с нуля. Прибыльные бизнес идеи. Как сделать мебель своими руками. Сделать деревянная мебель своими руками. Сделать мебель своими руками видео. Опалубка для фундамента. Как сделать опалубку для фундамента быстро. Опалубка для фундамента купить.

Корисні посилання

Погода

Кнопка сайта

Олександрівська філія КЗ Олександрівське НВО №1

Статистика


День Перемоги PDF Друк e-mail
Четвер, 14 травня 2015, 08:28
 Летять роки… Нестримно… Непомітно… Швидко…
Змінюються події. Змінюються пори року. Але щовесни ми відзначаємо День Перемоги.
Все далі і далі у вічність відходять ті страшні, кровопролитні дні. З кожним роком меншає тих, хто кував перемогу, хто пройшов дорогами війни, хто бачив смерть побратимів. Але є людська пам'ять, світла, чиста, довговічна.
Сумно і прикро, що в день 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі лише кілька ветеранів змогли поділитися спогадами із учнями, розповісти про свою молодість, обпалену війною. Та педагоги Олександрівського НВК №3 змогли відшукати форми роботи, які б допомогли учням більше дізнатись про війну та роль українців у ній.
З нагоди 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі у шкільному коридорі була оформлена виставка виставка фото-робіт «Вони кували перемогу». Шкільний бібліотекар Лушпай Л.М оновила тематичну виставку "Ніхто не забутий, ніщо не забуте", оформила інформаційний бюлетень, була проведена презентація книг Д.Клюєнка "Лісовичка" та "Хлопці з нашого села". Учні школи на чолі із вчителями фізичної культури Сухенком Ю.Г. та Токаренко О.В. взяли участь у спортивних змаганнях з легкої атлетики, присвячених Дню Перемоги.
6 травня педагоги та учні НВК №3 взяли участь в урочистостях, що проходили в районному будинку культури.
7 травня була проведена радіолінійка на тему: "Летять роки, але ми пам'ятаєм". В цей день директор НВК та вчитель історії Литвин Л.І. провела уроки-екскурсії у шкільному музеї Бойової слави.
8 травня класні керівники провели Єдиний урок, присвячений 70-ій річниці Перемоги над нацизмом у Європі, ролі українського народу в Другій Світовій війні, на який були запрошені ветерани другої війни Сухина Іван Карпович та Опанасенко Петро Тимофійович. Дуже шкода, але не дочекались на зустріч учні початкових класів Рулу Сергія Григоровича, який через хворобу не зміг завітати в цей день до навчального закладу. Учні 1-4 класів із своїми класними керівниками ретельно готувалися до свята: вчили вірші, пісні. Хоч Сергій Григорович не прийшов, учні все ж провели захід. Вчителі розповіли дітям про події, які відбувались на окупованій території району, області, країни.
Сухина І.К. розповів присутнім учням про трагічні і переможні сторінки у ході війн, про ратний подвиг людей у тилу і на фронті, про бойові нагороди, які одержав за визволення України, Білорусії, Росії та країн Європи. Цікава, змістовна розповідь ветерана була доповнена словами щирої подяки учнів 7-11 класів та врученням йому пам'ятного подарунка.
На урочисту зустріч у 6-А та 6-Б клас завітав Опанасенко Петро Тимофійович зі своєю донькою. Ветеран розказав дітям про страшні роки війни: перебування в окупованій Польщі, втечу, допомогу підлітка, який перевіз Петра Тимофійовича через Дніпро на возі, переможний бій під Корсунь-Шевченківським. Діти підготували слова привітання та подяки, вручили квіти.
Класний керівник 5 класу Максимова В.О. спільно з бібліотекарем Лушпай Л.М. провели урок-спогад на тему: "Журавлі пам'яті". У бібліотеці організована експозиція "Воїни-захисники, воїни-батьки". Лариса Миколаївна оформила виставку, яка містила фото, документи, нагороди, спогади ветеранів війни, інвалвдів війни Дробота Олексія Хомовича (батька вчителя української мови та літератури Вихрист Н.О.) та Чернишенка Петра Кузьмовича (батька вичтеля-пенсіонера Чернишенка В.П.) В ході заходу учні розповідали вірші, а учениця Стукаленко Ліза написала вірш про війну. В кінці уроку діти з учнями подарували квіти Вихрист Н.О., які 9 травня Наталія Олексіївна відвезла на могилу батька.
У рамках районної акції «Зірка пам?яті» учні із вчителями відвідали ветеранів та надали посильну допомогу.
9 травня педагоги НВК №3 взяли участь у святковій ході, а учні 9 класу були залучені до вахти пам'яті на кладовищі біля братської могили.
 



Створено за підтримки Щура В.О.
© 2017 - 2019