Навигатор сайта (путь к странице)

Головна

Корисні посилання

Погода

Кнопка сайта

Олександрівська філія КЗ Олександрівське НВО №1

Статистика


Нестандартна педагогічна рада-конференція «Організація навчальної діяльності та захист творчих методик при викладанні предметів інваріантної складової» PDF Друк e-mail
Четвер, 18 лютого 2016, 21:54
 17 лютого 2016 року в Олександрівському НВК №3 відбулося засідання педагогічної ради у формі конференції на тему: «Організація навчальної діяльності та захист творчих методик при викладанні предметів інваріантної складової».
Педагогічна рада проходила в кабінеті фізики, де нещодавно було встановлено нове мультимедійне обладнання. На конференції педагоги різних фахів, використовуючи інтерактивну дошку, продемонстрували свої творчі методики, які направлені на удосконалення організації навчальної діяльності.
Бабич Лариса Анатоліївна, вчитель історії вищої кваліфікаційної категорії, старший вчитель, продемонструвала свої напрацювання з проблеми: «Розвиток критичного мислення». Педагог зазначила, що впровадження методів критичного мислення в процесі вивчення історії допоможе вчителю активізувати пізнавальну діяльність учнів, а розв’язання проблемних завдань з історії сприятиме розвитку критичного мислення та формуванню вмінь приймати оптимальні рішення. Методика розвитку критичного мислення заснована на творчому співробітництві учня та вчителя, на розвитку в учнів аналітичного підходу до будь-якого матеріалу. Вона націлена на постановку проблеми й пошуку її розв’язку.
Лушпай Лариса Миколаївна, бібліотекар навчально-виховного комплексу, працює над проблемою: «Роль бібліотеки в організації навчальної діяльності та при викладанні предметів інваріантної складової». Традиційні види роботи вже не є актуальними, тому у своїй роботі бібліотекар звертається до нових форм і методів роботи: інформаційних хвилинок, інтегрованих уроків, проектної діяльності, заочних мандрівок тощо.
Під час виступу вчителя фізики, Берези Наталії Андріївни, спеціаліста вищої кваліфікаційної категорії, було представлено досвід роботи з проблеми: «Активізація пізнавальної діяльності учнів на основі впровадження новітніх освітніх технологій на уроках фізики та математики”. Педагог акцентувала увагу на тому, що сучасний урок вимагає від учителя оптимального поєднання індивідуальної, групової і колективної форми організації навчальної діяльності учнів.
У виступі вчителя початкових класів другої кваліфікаційної категорії Вихрист Наталії Василівни представлено реалізацію проблеми: «Розвиток особистості засобами інтерактивного навчання», де педагог доводила, що саме інноваційні методи дають змогу створювати навчальне середовище, в якому теорія й практика засвоюються одночасно, а це надає змогу учням формувати характер, розвивати світогляд, логічне мислення, зв`язне мовлення; виявляти й реалізовувати індивідуальні можливості.
Вчитель фізичної культури другої кваліфікаційної категорії Токаренко Оксана Володимирівна розповіла колегам про «Формування потреби активізації рухової діяльності учнів на уроках фізичної культури». Спортивні, народні, рухливі ігри сприяють розвитку фізичних якостей: сили, спритності, гнучкості, витривалості. Реалізація завдань ґрунтується на особистісній індивідуалізації. Плануючи урок, вчитель звертає увагу на всіх учнів, добирає ігри, які були б цікаві й зрозумілі дітям. Результатом уроку є рівень засвоєння школярами знань, їхній фізичний розвиток, налагодження гармонійних взаємин.
Вчитель початкових класів першої кваліфікаційної категорії Подкопаєва Світлана Володимирівна, яка працює над проблемою: «Розвиток творчого потенціалу молодших школярів на основі особистісно-орієнтованого навчання» вважає, що в початкових класах діти можуть навчатися успішно, якщо процес їхнього навчання будувати нетрадиційно, з урахуванням особливостей даного віку.
Представляючи досвід роботи проблеми: «Організація навчальної діяльності на уроках інформатики», вчитель інформатики Щур Володимир Олександрович зазначив, що серед завдань навчання інформатики основними є підвищення рівня викладання предмета й спрямування його на формування в учнів комп’ютерної грамотності, удосконалення методів навчання, навчання учнів самостійної роботи над підручником, підвищення ефективності основної форми навчально-виховного процесу – уроку.
Педагоги навчально-виховного комплексу, підвівши підсумки педагогічної ради, вирішили використовувати в повному обсязі можливості нових засобів навчання та виготовляти дидактичний диференційований матеріал в електронній формі, що сприятиме удосконаленню роботи та зацікавленню дітей із різним рівнем знань до навчальної діяльності.
 
 
 



Створено за підтримки Щура В.О.
© 2017 - 2019