Навигатор сайта (путь к странице)

Головна Новини

Корисні посилання

Погода

Кнопка сайта

Олександрівська філія КЗ Олександрівське НВО №1

Статистика


Герої Крут – для нащадків взірець PDF Друк e-mail
П'ятниця, 27 січня 2017, 10:28
alt  Багатовікова історія українського народу, насамперед літопис життя і смерті народу-великомученика, на долі якого було досить лиха… Людина має пам’ятати, звідки вона родом, де її коріння, глибоко знати історію свого народу, його мову, культуру.
Нема любові понад ту,
Що окропила кров’ю Крути,
І ту гарячу кров святу
Повік Вкраїні не забути.
Саме ці слова стали епіграфом виховного заходу «Герої Крут – для нащадків взірець» в Олександрівській філії КЗ «Олександрівське НВО №1» для учнів 7-8 класів, який провели педагог-організатор Ольга Анатоліївна та заступник завідувача філії з виховної роботи Наталія Олександрівна. Учні схвильовано розповідали події 1918 року для своїх однолітків, читали вірші пам’яті 30 героїв школярів, студентів, гімназистів.
Учні із цікавістю переглянули фільм «Невідома Україна», фільм 91 «Лист без конверта» про історичні факти того часу, Аскольдову могилу та про героїв Крут.
У шкільній бібліотеці діє виставка літератури «Людина має пам’ятати».
Крути ввійшли в історію України як символ національної честі. Ті, хто загинув у битві під Крутами назавжди залишаться в нашій пам’яті. Вони полягли, щоб ми сьогодні жили у вільній і незалежній Українській державі.
 
 
 



Створено за підтримки Щура В.О.
© 2017 - 2019