Навигатор сайта (путь к странице)

Головна Новини

Корисні посилання

Погода

Кнопка сайта

Олександрівська філія КЗ Олександрівське НВО №1

Статистика


Тиждень безпеки життєдіяльності та день цивільної оборони PDF Друк e-mail
Середа, 10 травня 2017, 08:10
alt Згідно плану роботи школи та реалізації основних завдань ЦО, з метою закріплення практичних знань, отриманих учнями під час вивчення за навчальними програмами питань з безпеки життєдіяльності цивільного захисту населення, в школі 20 квітня 2017 року проведено День ЦО та об’єктового тренування (без порушення навчально – виховного процесу).
В школі заздалегідь розроблено та затверджено у відділі освіти графік і план проведення Дня ЦО та об’єктового тренування. У відповідності з графіком призначені відповідальні та термін виконання, розроблена інструкція щодо дій персоналу у разі виникнення надзвичайних ситуацій, порядок евакуації учнів у школі, інші нормативні документи з ЦО 20 квітня 2017 року до початку занять з педагогічним колективом та обслуговуючим персоналом школи вирішувалися питання оповіщення і збору, уточнені та доведені до відома дії у разі виникнення НС відповідно до плану за призначенням.
У школі було вивільнено час проведення кожного заходу та список осіб відповідальних за їх виконання. Про початок „Дня ЦО” було оголошено по шкільному радіо, а вчителі до початку уроків повідомили інформацію про заходи, що проводяться в навчальному закладі та ступінь участі в них учнів.
 
День ЦО в школі, що проведений 20 квітня 2017 року був насичений практичними заходами у формі змагань, що викликали жвавий інтерес в учнів і сприяли поглибленню знань та набуттю практичних навичок з ЦО, а також необхідними засобами забезпечення безпеки учнів і медичного контролю.
Протягом дня перевірено ланцюг оповіщення постійного складу школи на випадок надзвичайних ситуацій. Всі працівники за відведений термін успішно виконали команду „Навчальна тривога ”. Проведено тематичні класні години „ЦО діє” 1-11 кл., тематична радіолінійка „Система ЦО в школі” ( Брайко Л.Д., Сухенко Ю.Г., Бондар О.К.). Школа евакуювалася за 1 хв. 12 с.
Вчителі початкових класів провели урок ЦО та зробили виставку малюнків та виробів із пласталину на тему „Учням про ЦО”.
Класні керівники разом із учнями опрацювали інструкцію щодо дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, порядок дій по ввідних.
Вчитель Захисту Вітчизни Сухенко Ю.Г. та керівники формувань з ЦО провели практичні заняття, тренування.
Проведено евакуацію учнів із школи за розробленою схемою, з використанням і видачею засобів індивідуального захисту.
Аналіз проведення дня ЦО в школі свідчить що учні та персонал школи знають нормативні документи з ЦО, вміють застосовувати індивідуальні засоби та чітко регламентовані.
Всі учні знають план евакуації з приміщення школи, вміють користуватися ЗІЗ.
alt
 
 



Створено за підтримки Щура В.О.
© 2017 - 2019