Навигатор сайта (путь к странице)

Головна Новини

Меню

Как выбрать внешний диск. Внешний жесткий диск как выбрать самый подходящий. Какой внешний диск выбрать. Какой принтер выбрать. Какой выбрать лазерный принтер сегодня. Какой цветной принтер выбрать. Готовые программы на java. Изучаем java с нуля быстро. Как начать программировать на java. Бесплатные игры для планшетов android. Качественный samsung android планшет. Планшет android цена. Отдых в турции отели. Самый лучший отдых в турции. Отдых в турции отели цены. Wow дк гайд. Лучший wow фрост дк гайд. Wow дк танк гайд. Рабочие программы на языке python. Изучаем python с нуля. Язык python для начинающих. Бесплатые плагины для Joomla. Скачать joomla плагины бесплатно. Где скачать самые последние плагины на joomla.

Корисні посилання

Погода

Кнопка сайта

Олександрівська філія КЗ Олександрівське НВО №1

Статистика


Вивчаємо народні традиції PDF Друк e-mail
Понеділок, 14 січня 2019, 08:55

За церковним календарем 13 січня — день святої Меланії. Як смеркне, можна йти щедрувати — вітати людей з Новим роком, закликати до хати злагоду, добробут і багатий урожай, а хлопцям та дівчатам пророкувати щасливий шлюб.

14 січня — день Найменування Господнього і святого Василя. Вважається, що саме цього дня, на 8-й день після народження, немовлятко, яке з'явилося на світ у Вiфлеємі, назвали Ісусом.

Посівати починають виключно зранку 14 січня. А робити це можуть хлопчики, юнаки та чоловіки. Рано-раненько, об’єднавшись у компанії, вони ходять по сусідських будинках і питають дозволу на посівання. При собі у посівальників повинні бути мішечки з будь-яким зерном, наприклад, пшеницею, ячменем, гречкою або рисом. Бажаючи господарям всього найкращого, хлопці розкидають зерно по кімнатах і читають світлі посівальні вірші. А після їх відходу зерно не можна підмітати до самого заходу... Дуже добрий знак, коли зернята впадуть не тільки на підлогу, а й на господарів (як свята вода) — тоді треба чемно вклонитися.

Ось і в нашій філії зранку 14 січня на свято Василя наші маленькі посівальники ходили від кабінету до кабінету, бажаючи всім   всього найкращого:

Уроди, Боже, жито, пшеницю
І всяку пашницю.
У полі зерно,
А в домі добро!

Наші хлопчик впустили в велику шкільну родину гарний настрій, радість, добрі помисли, щастя і мир.

 



 



Створено за підтримки Щура В.О.
© 2017 - 2019