Навигатор сайта (путь к странице)

Головна Діброва А.Д.

Меню

Как лечить гастрит быстро. Как лечить гастрит желудка дома. Как лечить гастрит народными средствами. Лечение и профилактика кариеса. Быстрая профилактика кариеса зубов. Профилактика кариеса у взрослых. Питание во время беременности. Какое правильное питание во время беременности. Режим питания во время беременности. Почки симптомы болезни. Главные признаки болезни почек. Питание при болезни почек. Как доставить удовольствие девушке. Как доставить девушке больше удовольствия днем. Как доставить максимум удовольствия девушке. Грудные мышцы в домашних условиях. Быстрые домашние упражнения для грудных мышц. Тренировка грудных мышц. Йога для начинающих видео. Качественная йога для беременных. Уроки йоги для начинающих. Народное лечение простата. Главные средства лечения аденомы простаты. Лечение простатита и аденомы простаты.

Корисні посилання

Погода

Кнопка сайта

Олександрівська філія КЗ Олександрівське НВО №1

Статистика


Вчитель хімії
225Діброва Алла Дмитрівна
Дата народження: 27. 07. 1969 р.
Освіта: вища
Навчальний заклад: Черкаський
державний педагогічний інститут
Спеціальність: учитель хімії і біології
Стаж роботи: 23 роки
Категорія: І категорія
Нагороди: Почесні Грамоти обласного
та районного відділів освіти і науки України
 
Педагогічне кредо: Нікому не можна дати освіту на засадах якоїсь окремої науки незалежно від інших наук.
 
Самоосвітня проблема: Розвиток креативного мислення учнів та їх пізнавальної активності шляхом використання елементів інтеграції на уроках хімії
Мета моєї педагогічної діяльності - формування системно-цілісного погляду на світ, виховання любові до хімії.
 
- стимулювати і організовувати розумову діяльність учнів;
- спонукати учнів до творчості;
- креативно оцінювати, осмислювати, застосовувати здобуті знання.
 
 
 


уроку з хімії, біології, історії: «Мило, його склад, мийна дія» PDF Друк e-mail
Неділя, 11 січня 2015, 19:45
 Тема. Мило, його склад, мийна дія
Мета:

·        Узагальнити знання учнів про мило, його хімічний склад та властивості, різноманітність і використання; порівнювати властивості мила та синтетичних мийних засобів; розширити знання про виробництво мила з давніх часів та до сьогодення, його застосування та значення в житті людини; оцінити дію засобів побутової хімії на довкілля.

·        Розвивати інтерес до процесу миловаріння, набуті знання застосувати в практичній роботі; вдосконалювати навички роботи з додатковими джерелами інформації, навички самостійної роботи учнів, роботи в группах; розвивати вміння концентрувати увагу, пізнавальний інтерес, пам’ять.

·        Виховувати культуру користування хімічними препаратами; свідоме ставлення до навчання, а також загальну культуру учнів, прищеплювати ввічливість при спілкуванні, викликати інтерес до вивчення хімії та історії.

Тип уроку:  узагальнення та систематизація знань

Вид уроку: захист творчих проектів

Форма проведення: інтегрований урок з хімії, біології, історії.

Методи уроку: проектна діяльність, самостійна робота в малих групах, хімічний експеримент.

Обладнання: упакування з-під мила й миючих засобів, інформаційні аркуші для учнів, набір хімічного посуду (пробірки, хімічні склянки, скляні палички); розчини: мила, прального порошку, магній сульфату, роздавальний матеріал: картки з завданнями; аудіо-, візуальні технічні засоби навчання, комп’ютерна техніка.

«Мило є мірилом добробуту та культури держави, бо вживання мила залежить не від вимог моди і не від примхи людей, а від відчуття витонченості, здоров'я і задоволення, які виникають від чистоти». Лібіх «Хімічні листи»

Хід роботи

І. Організаційний момент. Створення робочого настрою.

ІІ. Мотивація.

Вчитель хімії. На уроках хімії ми вже ознайомилися з багатьма органічними речовинами. Знаємо, у які реакції вони вступають, де знаходяться в природі, як їх використовує людина. На сьогоднішньому уроці ми розглянемо речовини, з якими зустрічаємося кожного дня. Це мила.

Детальніше...
 
Розробка уроку з хімії, історії, географії та трудового на тему: “Сірники: історія та шляхи модернізації” PDF Друк e-mail
Вівторок, 06 січня 2015, 09:35
Тема. Сірники: історія та шляхи модернізації 
Мета:

·        Вивчити склад, особливості розвитку й розміщення сірникової промисловості світу, розширити знання з історії добування сірників, географії їх поширення, з’ясувати на основі вивчених властивостей сполук неметалів екологічні наслідки сірникової промисловості; оцінити згубну дію на здоров’я людини і довкілля сполук неметалів;

·        Розвивати вміння логічно мислити, робити висновки, висувати гіпотези, встановлювати міжпредметні зв’язки, вдосконалювати навички роботи в групах з додатковою літературою, компетенції самостійного пошуку нових знань, їх самоаналіз та інтеграцію, уміння співвідносити навчальний матеріал з реаліями сьогодення; сприяти формуванню в учнів уявлення про сірники як одного з найважливіших елементів людського життя шляхом систематизації знань із різних предметів;

·        Виховувати інтерес до вивчення суспільно-природничих наук, почуття співпричетності до процесів модернізації промисловості, культури спілкування, вміння висловлювати власні думки, складати прогнози на перспективу сірникової промисловості

Обладнання: підручники з хімії та географії, робочі зошити, роздатковий матеріал, проектор, довідкові матеріали з інтернет-ресурсів, комп’ютер, географічні карти корисних копалин світу та України; колекції мінералів і гірських порід, колекція коробок сірників, вироби із сірників, фотоматеріали.

Тип уроку: узагальнення й систематизації знань

Форма проведення: інтегрований урок із хімії, історії, географії та трудового навчання

Методи: інтерактивного навчання («Ромашка», неперервна шкала думок, «навчаючи - учусь», дискусія, робота в малих групах), самостійна робота, демонстраційний експеримент.

Детальніше...
 
Інтегрований урок "Theme.Kingdom of Seasons. Методи пізнання природи." PDF Друк e-mail
П'ятниця, 26 грудня 2014, 08:31
 Theme.Kingdom of Seasons. Методи пізнання природи.

Мета: систематизувати й узагальнити вживання лексики з теми; виховувати              увагу, інтерес до вивчення англійської мови; прищеплювати любов до природи.

Продовжувати ознайомлювати учнів з основними методами дослідження природи; розглянути прилади, за допомогою яких вивчають природу, приклади їх використання; формувати уявлення про місце людини в природі; розвивати інтерес до вивчення природи, уміння правильно користуватись навчальною та допоміжною літературою, виділяти головне, аналізувати інформацію. Вчити дітей працювати в групах.

Обладнання: роздавальні картки, малюнки, комп’ютер, вимірювальні прилади.

Тип уроку: узагальнюючий.
Вид: бінарний з англійської мови та природознавства.
 
ХІД УРОКУ

I. ПІДГОТОВКА ДО СПРИЙНЯТТЯ ІНОЗЕМНОГО МОВЛЕННЯ

T. Good morning, children! I am very glad to see you. How are you today?

Children, I know you like to travel. And today we are going to travel in our imagination. We are going to travel to the Kingdom of Seasons. Besides, we are going to speak, read, play games, sing and do different tasks.

Детальніше...
 
Інтегрований урок "The Weather. Спостереження за погодою." PDF Друк e-mail
Четвер, 18 грудня 2014, 08:23
 Тема. The Weather. Спостереження за погодою.

Мета: to revise and enrich students’ vocabulary on the topic; to practise listening;

           to practice students’ speaking skills; to develop students’ reading and writing skills.

Сформувати в учнів знання про погоду та метеорологічні прилади, зясувати причини змін погоди, значення її передбачення для людини; розвивати спостережливість, кмітливість, просторову уяву; виховувати любов до природи рідного краю; сприяти розвитку інтересу учнів до вивчення природознавства та англійської мови.

Тип уроку: узагальнення та систематизація знань.

Форма проведення уроку: інтегрований урок з англійської мови та природознавства.

Обладнання: комп’ютерна техніка; аудіо-, візуальні технічні засоби навчання; роздатковий матеріал: картки із завданнями, тематичні малюнки, фотографії.

 Motto of the lesson: “There is no bad weather, there are just bad clothes.”
 
Хід уроку
      I. Introduction.
Детальніше...
 
УРОК № 1 Тема. Фізичні та хімічні властивості кислот PDF Друк e-mail
Вівторок, 16 грудня 2014, 08:12

Мета: ознайомити учнів з фізичними й хімічними властивостями кислот; розширити знання учнів про реакції заміщення й обміну на прикладі хімічних властивостей кислот, їх взаємодії з металами, основними оксидами, основами й солями; розвивати навички складання рівнянь хімічних реакцій на прикладі хімічних властивостей кислот; виховувати витримку, силу волі, креативність.

Тип уроку: вивчення нового матеріалу.

Форми роботи: розповідь учителя, демонстраційний експеримент, лабораторні досліди, робота з опорною схемою.

Міжпредметні зв’язки: хімія, світова література, основи здоров’я.

Обладнання: Періодична система хімічних елементів Д. І. Менделєєва, таблиця розчинності, ряд активності металів, хімічні реактиви.

                                             ХІД УРОКУ

І. Організація класу
ІІ. Мотивація навчальної діяльності учнів , актуалізація опорних знань
Детальніше...
 
Більше статей...
« ПочатокПопередня123НаступнаКінець »

Сторінка 2 з 3



Створено за підтримки Щура В.О.
© 2017 - 2019