Навигатор сайта (путь к странице)

Головна Левенець Л.В.

Корисні посилання

Погода

Кнопка сайта

Олександрівська філія КЗ Олександрівське НВО №1

Статистика


Вчитель математики
Левенець Людмила Вікторівна

Дата народження: 24. 01. 1976 р.

Освіта: вища
Навчальний заклад: Кіровоградський державний педагогічний університет ім. В. Винниченка
 
Спеціальність: вчитель математики та фізики
Категорія: вища категорія
Стаж роботи: 18 років
 
Нагороди: 
 
Педагогічне кредо:
 
Самоосвітня проблема:
 
 
 
 
 
 
 
 


Диференціація навчання на уроках математики PDF Друк e-mail
Четвер, 16 жовтня 2014, 14:22

У Національній доктрині розвитку освіти наголошено: “Мета державної політики щодо розвитку освіти полягає у створенні умов для розвитку особистості і творчої самореалізації кожного громадянина України, виховання покоління людей, здатних ефективно працювати і навчатися протягом життя”.

 

 

Творча діяльність людини в усіх галузях життя можлива за наявності міцних знань основ наук, узагальнених умінь та навичок і розвитку її духовних сил (певних позитивних якостей розуму і характеру, почуттів переконань).

 

 

Перед кожним новим поколінням життя ставить усе складніші завдання і для їх розв’язання потрібний все вищий рівень освіченості особи.

 

 

Становлення наукового світогляду учнів неможливе без ознайомлення зі специфікою математичних методів пізнання. Формування уявлень про математичне моделювання, розуміння зв’язку математики з дійсністю.

 

 

У зв’язку з впровадженням нових критеріїв оцінювання навчальних досягнень учнів в основу системи навчання був покладений рівневий підхід і технологія рівневої диференціації як сукупність форм і методів навчання, що враховують індивідуальні особливості учня, його потреби та інтереси. Рівнева диференціація навчання є запорукою розвитку дітей з різними здібностями й інтересами.

 

 

Рівнева диференціація навчання передбачає групову діяльність учнів у навчальному процесі. Така діяльність дає змогу індивідуалізувати процес навчання, створити умови для спілкування. Взаємний контакт школярів у процесі виконання завдань сприяє встановленню колективних стосунків, формуванню почуття обов’язку та відповідальності за спільну працю. Під час роботи в групі учні мають можливість відразу з’ясовувати незрозумілі для себе питання, своєчасно виправляти помилки, допущені в процесі розв’язування вправ, вчитися вислуховувати думку свого товариша, відстоювати та обґрунтовувати правильність власних суджень, приймати рішення.

Детальніше...
 
Виховна година «Мій улюблений світ без насильства» PDF Друк e-mail
Середа, 17 вересня 2014, 20:00

Виховна година «Мій улюблений світ без насильства»

 

Мета: ознайомити учнів із поняттям «насильство», системою державного захисту від насильства, сприяти формуванню вміння розпізнавати різні види насильства; розвивати навички запобігання виникненню насильства в сім’ї, школі, серед однолітків; виховувати вибірковість у прийнятті рішень на користь здорового способу життя, увічливість.

 

Хід уроку

 І. Організація класу

 

ІІ. Мотивація навчальної діяльності

І в житті, як на полі мінному,

Я просила у цьому сторіччі

Хоч би той магазинний мінімум:

«Люди, будьте взаємно ввічливі».

І якби на те моя воля,

Написала б я скрізь курсивами:

«Так багато на світі горя,

Люди, будьте взаємно красивими!»

(Ліна Костенко, українська поетеса)

 — Сьогодні ми проводимо виховну годину на тему «Мій улюблений світ без насильства».

 

ІІІ. Викладення основного матеріалу

 Анкета «Що мені відомо про насилля?»

Учитель. «...Згасло сонце, згасло світло, забракло повітря, і тільки кров облила його обличчя, і зупинилося маленьке серденько, яке зігрівало тіло й душу дитини та приносило радість батькам і близьким людям, котрі його так любили», — читав священик. Його слова тонули в риданнях людей. Деякі з них тільки на похороні дізналися про причину смерті дитини. Для тихого села Скородинці Чортківського району Тернопільської області смерть чотирнадцятирічного Андрійка стала сенсацією.

 Бабусі Раїси, яка задушила рідного онука, що асоціювався в її уяві з ненависним зятем, біля труни не було. Коли слідчий запитав, чи відпускати її з камери на похорон, рідні відповіли: “Ні в якому разі! Її люди каменями заб’ють”».

 Цей реальний факт із життя не потребує коментарів.

А ось іще низка таких фактів:

 

Детальніше...
 
Опис досвіду PDF Друк e-mail
Середа, 10 вересня 2014, 19:53
 
На нашій совісті найцінніше,
Що є в світі – людина.
В.О.Сухомлинський.
Думку про необхідність диференційованого підходу до навчальної діяльності школярів не раз висловлював у своїх працях В.О. Сухомлинський: «Розумова праця – це глибоко індивідуальний процес, який залежить не тільки від здібностей, але і від характеру, і від багатьох інших умов».
Вчити добре всіх і кожного зокрема, реалізовуючи творчі ідеї
В.О. Сухомлинського, дає можливість диференційована робота з учнями.
Враховуючи індивідуальні особливості школярів, можна успішно використовувати внутрішньокласову диференціацію, що дає можливість кожній дитині відчути велику радість своїх маленьких перемог.
На мою думку, диференціація навчання в усіх своїх різноманітних проявах повинна стати засобом для досягнення всіма учнями як мінімум базового рівня освіти, необхідного для свідомого вибору ними професії або сфери діяльності.
Соціальна необхідність диференціації навчання викликана прагненням до найбільш повного і раціонального використання можливостей кожної особистості, демократизацією суспільства і суспільного життя, що, в свою чергу, передбачає демократизацію школи і гуманізацію навчання в ній.
За роки педагогічної діяльності я дійшла висновку, що одним із вирішальних напрямків гуманізації навчання є диференціація відповідно до вікових особливостей учнів, їхніх здібностей і можливостей.
Математика – це складна наука, яка вимагає неабияких знань, умінь, навичок. Тому я, насамперед, вважаю, що процес керування самостійною математичною діяльністю учня є трудомістким, що потребує часу і зусиль. В своїй роботі я практикую реалізацію даного процесу за допомогою використання «системи підказок», яка бере на себе функції вчителя.
Детальніше...
 
« ПочатокПопередня1234НаступнаКінець »

Сторінка 4 з 4



Створено за підтримки Щура В.О.
© 2017 - 2019